Recepten

Aardappeltaart met andijvie

Aardappeltaart met andijvie. Bak eens een gezonde taart.
Hou je van taarten bakken? Veel mensen denken bij het woord taart aan iets zoets met slagroom voor bij de koffie, maar er bestaan natuurlijk heel veel recepten voor hartige taarten die je bijvoorbeeld gewoon als hoofdgerecht of koud bij de lunch eet.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Aardappeltaart met andijvie

Een heerlijke hartige taart met andijvie en aardappelen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword aardappel, Andijvie
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale Tijd 1 uur 10 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 513 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Aardappelen
  • 150 Gram Andijvie
  • 5 Eieren
  • 200 Gram Pittige kaas
  • 300 Gram Vegetarisch gehakt

Bereiding

  1. Voor vier personen waar je ook nog een bijgerecht voor maakt, schil je een pond aardappels. Ze moeten heel klein gesneden worden, raspen is eigenlijk het beste.

    Verder heb je anderhalf ons gesneden andijvie nodig. Als je die van de krop haalt, was hem dan eerst twee keer goed af, anders zit er nog zand in.

    Ook heb je vijf eieren nodig, en een kleine drie ons van je favoriete vegetarische gehakt.

    En natuurlijk een onsje van je lievelingskaas, het gewicht is daarbij ook een beetje afhankelijk van de pittigheid van de kaas en van jouw eigen smaak.

    Zet de oven alvast aan op 200 graden en vet een taartvorm in. Bijvoorbeeld een quichevorm.

  2. Bak het vegagehakt rulbruin met peper en een beetje zout. 

  3. Maak ondertussen de kaas klein door te raspen of te verkruimelen, afhankelijk van de soort. 

  4. Klop dan de eieren los en doe daar ook wat peper en zout bij. 

  5. Neem een grote kom, want vervolgens moeten de kleingesneden aardappels, de helft van de kaas en het vegagehakt hier ook bij. 

  6. Roer even en doe de andijvie erbij, plus misschien een extra ei als het geheel niet goed bindt en te veel kruimelt. 

  7. Schep dan alles in de taartvorm en doe de rest van de kaas erover. 

  8. Bak de taart eerst drie kwartier met aluminiumfolie eroverheen en daarna nog een kwartiertje zonder.

Equote

Share
Gepubliceerd door
Equote

Recente recepten

Geen zin in andijvie voor het kerstdiner? Dit zijn 4 andere lekkere ideeën

Tijdens de feestdagen is het traditie om uitgebreid te genieten van een heerlijk kerstdiner. Voor…

2 dagen ago

Dit zijn 4 dingen die je nog niet wist over inductiekookplaten

Inductiekookplaten zijn in korte tijd enorm populair geworden, maar er zijn nog veel details die…

1 maand ago

Komijnzaad in de keuken: 5 verrassende manieren om het te gebruiken

Komijnzaad is veelzijdig. Het wordt dan ook al eeuwenlang gebruikt in keukens over de hele…

2 maanden ago

4 dingen die je niet wist over stroomprijzen

Stroomprijzen spelen een grote rol in ons dagelijks leven en hebben ook een flinke impact…

2 maanden ago

Luie dag? Zo heb je binnen een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel

Soms hebben we allemaal van die dagen waarop we gewoon geen zin hebben om uren…

3 maanden ago

Andijviesoep

Andijviesoep. Kook eens een ander soepje. Als je alle soorten soep wel eens hebt gehad,…

7 jaar ago