Recepten

Gekookte andijvie met verse ham

Doe eens ham door de gekookte andijvie
Veel mensen denken bij ham in je eten meteen aan nasi, uitsmijters, pizza of asperges. Maar er zijn nog veel meer gerechten waar je ham in kunt verwerken. Bij je vertrouwde kropje andijvie kun je bijvoorbeeld ook wat verse rauwe ham, pasta en zongedroogde tomaten kopen, in plaats van aardappelen, gehakt en boter.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Gekookte Andijvie met ham

Wedden dat je ineens veel vaker andijvie met verse ham gaat eten? Dit gerecht is echt supermakkelijk te maken, zeker als je al je ingrediënten van tevoren wast, snijdt en klaarzet. Dat scheelt heel veel gedoe tijdens het koken en zo ben je veel sneller klaar.

De materialen die je in ieder geval gaat gebruiken zijn een kookpan en een wok of fijne hapjespan.

Voor vier personen heb je één krop verse andijvie nodig, die je van tevoren twee keer wast en in stukken snijdt en dan heel kort voorkookt in een pan kokend water, ongeveer vijf minuten. Afspoelen onder de koude kraan en het vocht er goed uitduwen door de vergiet. 

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Andijvie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 185 kcal

Ingrediënten

  • 1 Grote krop andijvie
  • 200 Gram Rauwe ham, liefst een beetje dik gesneden door de slager. En je kunt natuurlijk zelf bepalen welke ham je wilt gebruiken. Dat mag dus best wel een wat luxere en duurdere soort zijn.
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 ui
  • 8 Zongedroogde tomaten
  • 350 Gram Pasta naar keuze
  • 150 Gram Parmigiano reggiano
  • Beetje witte wijn
  • Peper naar smaak

Bereiding

  1. Snij de tomaten en de ham in lange stukjes. 

  2. Hak de knoflook zo fijn mogelijk en snij het uitje ook klein. 

  3. Kook de pasta beetgaar, het lekkerste is om hier fusili of farfalle voor te gebruiken. Gewone elleboogjes macaroni kan natuurlijk ook. 

  4. Ondertussen kun je een beetje olie in de wok of hapjespan verwarmen en de knoflook en het uitje kort bakken. 

  5. Doe hier de andijvie bij en verwarm kort mee. 

  6. Doe dan de tomaten en ham erbij een laat nog heel even verwarmen. 

  7. Giet dan de pasta af en schep dit door de saus met een klein beetje kookvocht. 

  8. Doe er als laatste wat peper en de kaas overheen, geen extra zout.

Equote

Share
Gepubliceerd door
Equote

Recente recepten

Geen zin in andijvie voor het kerstdiner? Dit zijn 4 andere lekkere ideeën

Tijdens de feestdagen is het traditie om uitgebreid te genieten van een heerlijk kerstdiner. Voor…

2 dagen ago

Dit zijn 4 dingen die je nog niet wist over inductiekookplaten

Inductiekookplaten zijn in korte tijd enorm populair geworden, maar er zijn nog veel details die…

1 maand ago

Komijnzaad in de keuken: 5 verrassende manieren om het te gebruiken

Komijnzaad is veelzijdig. Het wordt dan ook al eeuwenlang gebruikt in keukens over de hele…

2 maanden ago

4 dingen die je niet wist over stroomprijzen

Stroomprijzen spelen een grote rol in ons dagelijks leven en hebben ook een flinke impact…

2 maanden ago

Luie dag? Zo heb je binnen een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel

Soms hebben we allemaal van die dagen waarop we gewoon geen zin hebben om uren…

3 maanden ago

Andijviesoep

Andijviesoep. Kook eens een ander soepje. Als je alle soorten soep wel eens hebt gehad,…

7 jaar ago