Recepten

Gesmoorde andijvie met worst

Gesmoorde andijvie met worst, een heerlijk recept.
De meeste mensen maken een traditionele stamppot van andijvie als ze deze groente eten. De andijvie gaat rauw of gekookt door de aardappels en daar wordt dan worst of een balletje gehakt bij geserveerd en voila, je hebt een heerlijke echt Hollandse maaltijd op tafel. Maar het kan ook anders, maak eens gesmoorde andijvie in olijfolie met (lams) worst om er een verrassend ander recept van te maken.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Gesmoorde andijvie met worst

Natuurlijk heb je een flinke stronk andijvie nodig voor de gesmoorde andijvie met worst. Verder moet je de volgende ingrediënten op je boodschappenlijstje zetten:

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Andijvie, worst
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 710 kcal

Ingrediënten

  • 600 Gram Andijvie
  • 2 Teentjes Knoflook
  • Olijfolie
  • 100 Gram Blokjes witte kaas
  • 4 Lamsworstjes
  • 1 Pak Gele rijst als bijgerecht. Koken volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 1 Rode peper waar je de zaadlijsten uit hebt gehaald

Bereiding

  1. Omdat de rijst even tijd nodig heeft om te garen kook je deze eerst, volg de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Daarna snij je de stronk andijvie in repen en was je de groente goed.  

  3. Snij de rode peper in stukjes. 

  4. Fruit nu de peper en de knoflook in twee eetlepels olijfolie. 

  5. Vervolgens voeg je de andijvie in gedeelten toe. Deksel op de pan en vier minuten laten smoren op middelhoog vuur. 

  6. Voeg vervolgens de kaasblokjes toe en smoor alles nog eens twee minuten. 

  7. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de worst in een aparte pan in twee eetlepels olijfolie. Bak ze rondom bruin en gaar in ongeveer 7 minuten. 

  8. Serveer de andijvie met de gele rijst en een worstje.

Opmerkingen – Tips

Kinderen houden meestal niet van pittige gerechten, dus de rode peper is misschien geen goed idee als je dit gerecht met jonge kinderen eet. Smoor dan een deel van de andijvie in een aparte pan waar je geen rode peper aan hebt toegevoegd. Voeg een handje rozijnen toe om het gerecht een heerlijk zoete smaak te geven. Zo kan het hele gezien smakelijk eten.

Equote

Share
Gepubliceerd door
Equote

Recente recepten

Geen zin in andijvie voor het kerstdiner? Dit zijn 4 andere lekkere ideeën

Tijdens de feestdagen is het traditie om uitgebreid te genieten van een heerlijk kerstdiner. Voor…

2 dagen ago

Dit zijn 4 dingen die je nog niet wist over inductiekookplaten

Inductiekookplaten zijn in korte tijd enorm populair geworden, maar er zijn nog veel details die…

1 maand ago

Komijnzaad in de keuken: 5 verrassende manieren om het te gebruiken

Komijnzaad is veelzijdig. Het wordt dan ook al eeuwenlang gebruikt in keukens over de hele…

2 maanden ago

4 dingen die je niet wist over stroomprijzen

Stroomprijzen spelen een grote rol in ons dagelijks leven en hebben ook een flinke impact…

2 maanden ago

Luie dag? Zo heb je binnen een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel

Soms hebben we allemaal van die dagen waarop we gewoon geen zin hebben om uren…

3 maanden ago

Andijviesoep

Andijviesoep. Kook eens een ander soepje. Als je alle soorten soep wel eens hebt gehad,…

7 jaar ago