Recepten

Pasta met andijvie

Pasta met andijvie – Andijvie anders.
Bij het maken van een pastagerecht denk je misschien niet meteen aan andijvie als ingrediënt. We geven je een eenvoudig en smakelijk pastagerecht met verse ham en andijvie waarmee je je gezin of je gasten kunt verrassen. Dit is een recept met andijvie voor iedereen die niet van andijvie houdt.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Lekkere Pasta met Andijvie

Pasta met andijvie is een variatie op zowel stamppot andijvie als op de pasta met tomatensaus.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Andijvie, pasta
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 495 kcal

Ingrediënten

  • 100 Gram Ongezouten walnoten
  • 150 Gram Rauwe ham (dikke plakken)
  • Olijfolie
  • 5 Eetlepels Pesto (kant en klaar uit een potje)
  • 100 Gram Geraspte kaas (belegen)
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter om de ovenschaal in te vetten
  • 400 Gram Penne rigate of andere pasta naar keuze

Bereiding

  1. Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking en verwarm je oven alvast voor op 225 graden (gasoven stand 5).

  2. Hak de walnoten in stukjes en snijd de verse ham in blokjes. 

  3. Vervolgens verhit je wat olie in een koekenpan of hapjespan waarin je de andijvie gedurende 3 minuten smoort (deksel op de pan). 

  4. Roer vervolgens de pesto door de andijvie en schep hierna de walnoten en de ham erdoor. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

  5. Vet een ruime ovenschaal in met wat margarine of boter. 

  6. Schep vervolgens om en om een laag pasta en een laag andijviemengsel in de ovenschaal. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag pasta. Hierover strooi je een laagje geraspte belegen kaas. 

  7. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak het pastagerecht in ongeveer 15 minuten. De kaas moet goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Equote

Share
Gepubliceerd door
Equote

Recente recepten

Geen zin in andijvie voor het kerstdiner? Dit zijn 4 andere lekkere ideeën

Tijdens de feestdagen is het traditie om uitgebreid te genieten van een heerlijk kerstdiner. Voor…

2 dagen ago

Dit zijn 4 dingen die je nog niet wist over inductiekookplaten

Inductiekookplaten zijn in korte tijd enorm populair geworden, maar er zijn nog veel details die…

1 maand ago

Komijnzaad in de keuken: 5 verrassende manieren om het te gebruiken

Komijnzaad is veelzijdig. Het wordt dan ook al eeuwenlang gebruikt in keukens over de hele…

2 maanden ago

4 dingen die je niet wist over stroomprijzen

Stroomprijzen spelen een grote rol in ons dagelijks leven en hebben ook een flinke impact…

2 maanden ago

Luie dag? Zo heb je binnen een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel

Soms hebben we allemaal van die dagen waarop we gewoon geen zin hebben om uren…

3 maanden ago

Andijviesoep

Andijviesoep. Kook eens een ander soepje. Als je alle soorten soep wel eens hebt gehad,…

7 jaar ago