Roerei met andijvie, een erg lekker recept.
Andijvie is een groente waarmee je verrassend kunt variëren en combineren. Je kunt het zowel gekookt als rauw in allerlei gerechten verwerken, van een traditionele stamppot tot andijvietaart. Een heerlijke variant met andijvie kun je ook maken met roerei. We leggen je graag uit hoe je dit heerlijke gerecht maakt.
Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com
Wat heb je nodig voor roerei met andijvie?
Voor dit recept heb je natuurlijk andijvie nodig. Je kunt een verse krop kopen, snij de stronk er af en vervolgens snij je de andijvie in repen.
Was de andijvie grondig om al het zand er uit te spoelen. Je kunt ook voor gemak kiezen en kant en klaar gesneden andijvie gebruiken.
Deze hoef je niet meer te wassen, de andijvie is klaar voor gebruik.
Je hebt ongeveer 400 gram gesneden andijvie nodig voor dit recept.
Klop de eieren luchtig. Meng hier de andijvie doorheen en vervolgens wat zout, ei kruiden (ongeveer 3 eetlepels), de schoongemaakte en in ringen gesneden bosuitjes en de fijngehakte peterselie.
Vervolgens verhit je olijfolie in een ruime koekenpan. Bak het eimengsel hierin al omscheppend totdat het ei is gestold.
Het brood rooster je goudbruin, waarna je het roerei met het brood serveert.
Serveer je dit gerecht als complete maaltijd, maak er dan een frisse tomatensalade bij. Een lekker recept voor tomatensalade, waar je wel even wat voorbereidingstijd voor moet nemen: Snijd tros- of snoeptomaatjes in plakjes en bestrijk ze met honing. Laat dit minstens twee uur marineren. Druppel er vervolgens olijfolie en (rode wijn)azijn overheen. Bestrooi de tomatenplakjes met fijngesneden lente-uitjes en fijngesneden korianderblaadjes. Breng de salade op smaak met wat peper en eventueel zout. Serveer deze salade als bijgerecht bij het roerei met geroosterd brood.
Tijdens de feestdagen is het traditie om uitgebreid te genieten van een heerlijk kerstdiner. Voor…
Inductiekookplaten zijn in korte tijd enorm populair geworden, maar er zijn nog veel details die…
Komijnzaad is veelzijdig. Het wordt dan ook al eeuwenlang gebruikt in keukens over de hele…
Stroomprijzen spelen een grote rol in ons dagelijks leven en hebben ook een flinke impact…
Soms hebben we allemaal van die dagen waarop we gewoon geen zin hebben om uren…
Andijviesoep. Kook eens een ander soepje. Als je alle soorten soep wel eens hebt gehad,…